2000 Yamaha Breeze 125cc Help! - Yamaha Raptor Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 04-06-2012, 05:03 PM Thread Starter
Member
 
Rappy68's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Huntington, W.Va
Posts: 73
2000 Yamaha Breeze 125cc Help!

Hey guys and gals, i just got my 6 year old a 2000 125 Yamaha Breeze 3 days ago. when we first got the quad, it started right up and ran fine. we let it set yesterday due to the weather being a bit cool. went out this morning to fire it up, turned the key switch on and the neutral light came on...hit the start button and heard a tiny click sound and the neutral light went off. thought it may had been the battery so i charged it and its fine. cleaned the positive and negative battery terminals and re tightened them... turned the key switch back on...green neutral light came on...hit the start button and click...the green light goes off again....i messed and messed with the ground wire on the battery but i cant get the dash lights to come back on. i even swapped batteries with my kfx and it started my kfx right up, so its not a battery problem. is there any other ground wires i may be over looking or does it sound like something totally different? any help or ideas is greatly appreciated.

Thanks...
Rappy68 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 08-16-2012, 02:02 AM
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 53
The ground for the battery (negative battery terminal) is about 16" long and I think it's grounded somewhere behind the shift lever. Check and see if it's not pinched or cut anywhere.

I have my breeze in pieces cause I fixin it to surprise my son for his bday next week. I can take pictures of all the wires under the plastic if you need a reference.

Any clicking sounds when you hit the start button? It could be a bad solenoid. You could jump the solenoid with a set of metal pliers by touching both terminals with the ends completing the circuit. See what happens after that. BTW I am no expert just little things I picked up watching my uncle work on ATV's. He used to be a mechanic at a local Yamaha dealership.
3s1k is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-16-2012, 06:02 AM
I am unique

 
willykiller's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 22,438
Quote:
Originally Posted by Rappy68 View Post
Hey guys and gals, i just got my 6 year old a 2000 125 Yamaha Breeze 3 days ago. when we first got the quad, it started right up and ran fine. we let it set yesterday due to the weather being a bit cool. went out this morning to fire it up, turned the key switch on and the neutral light came on...hit the start button and heard a tiny click sound and the neutral light went off. thought it may had been the battery so i charged it and its fine. cleaned the positive and negative battery terminals and re tightened them... turned the key switch back on...green neutral light came on...hit the start button and click...the green light goes off again....i messed and messed with the ground wire on the battery but i cant get the dash lights to come back on. i even swapped batteries with my kfx and it started my kfx right up, so its not a battery problem. is there any other ground wires i may be over looking or does it sound like something totally different? any help or ideas is greatly appreciated.

Thanks...
Check the battery cable connections on both ends...........


686 three plugger with HV porting, 39 FCRS, Curtis Sparks exhaust, Dyna FS CDI
willykiller is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Raptor Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
Inactive Reminders By Mished.co.uk and FTP-Anime.com