NEED HELP Raptor 660 wont start - Yamaha Raptor Forum
 

» Recent Threads
686 bore cylinder with...
11-19-2014 11:29 AM
Last post by Mad Dog
Today 06:28 AM
41 Replies, 296 Views
Another dreaded jetting...
11-12-2014 09:32 PM
Last post by t web2007
Today 06:23 AM
17 Replies, 183 Views
Let's see trucks and...
02-03-2008 02:18 PM
Last post by RPM
Today 12:57 AM
1,193 Replies, 99,429 Views
Need opinion on my...
11-20-2014 09:30 PM
by tywebb3
Last post by dog86
Today 12:04 AM
10 Replies, 137 Views
Ready to join the club...
Yesterday 08:56 PM
by vmax
Last post by easystreet
Yesterday 11:04 PM
7 Replies, 50 Views
Updated Smartphone...
11-06-2014 04:04 PM
by admin
Last post by Mad Dog
Yesterday 11:03 PM
17 Replies, 378 Views
Gonna be a first time...
11-18-2014 05:03 AM
by SS4Luck
Last post by Langford
Yesterday 10:55 PM
33 Replies, 581 Views
CDI box worth it?
Yesterday 10:42 PM
Last post by Sandman_73
Yesterday 10:42 PM
0 Replies, 15 Views
Exhaust slaps people in...
Yesterday 12:30 PM
by oic0
Last post by raptordude
Yesterday 09:15 PM
2 Replies, 83 Views
Canadian 2015 raptor 700r
11-20-2014 09:31 PM
Last post by raptordude
Yesterday 09:12 PM
2 Replies, 83 Views
» Sponsors
Go Back   Yamaha Raptor Forum > Raptor 660 Categories > General 660 Discussion

Reply
 
LinkBack LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2012, 03:25 PM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
Angry NEED HELP Raptor 660 wont start

Hello im new to the raptor world & im having problems , every time i go to start up my raptor i put in neutral & the neutral light wont come on , when i press the electric start button the temp light flashes & does not click or even attempt to turn over .

headlights & everything else comes on but quad wont start please help ? thanks .
Fazeyy BLOXX is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-10-2012, 06:43 PM   #2 (permalink)
I am unique

 
willykiller's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 22,111
Default

Quote:
Originally Posted by Fazeyy BLOXX View Post
Hello im new to the raptor world & im having problems , every time i go to start up my raptor i put in neutral & the neutral light wont come on , when i press the electric start button the temp light flashes & does not click or even attempt to turn over .

headlights & everything else comes on but quad wont start please help ? thanks .
Does it turn over by shorting the two big lugs on the starter relay.......
__________________

686 three plugger with HV porting, 39 FCRS, Curtis Sparks exhaust, Dyna FS CDI
willykiller is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2012, 06:55 PM   #3 (permalink)
Nothing Worth Having Is Easy To Get
 
TrailRaptor660R's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Perkiomenville Pennsylvania
Posts: 283
Send a message via AIM to TrailRaptor660R
Default

it almost sounds like you don't have it in neutral. because when I have mine in gear, the neutral light doesn't come on, and if I try starting it in gear without the clutch pulled in it doesn't click or anything, the temp light just comes on. did you try pulling the clutch lever in while starting it?
__________________
2005 Raptor 660R White

a few goodies
TrailRaptor660R is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2012, 12:20 AM   #4 (permalink)
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 12,763
Default

Pull the clutch lever and see if it will start now.
__________________
'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'02 Honda 400ex, DiamondJ +3 A-arm widener, Lonestar anti-vibe
QuadManiac is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2012, 03:25 AM   #5 (permalink)
Member
 
boelie's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: the netherlands
Posts: 67
Default

maybee that your neutral swich is broken or the cable on your motor is damaged
boelie is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2012, 11:42 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
Default

I'm having the same problem. It's in neutral light won't come on no start nothing what can it be
Pinesgambino is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2012, 12:07 AM   #7 (permalink)
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 12,763
Default

PULL THE CLUTCH LEVER - does it start now?
__________________
'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'02 Honda 400ex, DiamondJ +3 A-arm widener, Lonestar anti-vibe
QuadManiac is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2012, 08:58 AM   #8 (permalink)
Member
 
Alkire193's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Clarksville, TN
Posts: 36
Send a message via AIM to Alkire193 Send a message via Yahoo to Alkire193
Default

The clutch lever bypasses the neutral start restriction. Pull in the clutch and see if it starts. Also, sometimes you have to rock the atv or get the rear wheels to roll a bit to get the neutral light to come on. If you still have nothing:

-look for cooked wires below your shift lever on the crank case (two plugs), make sure they are clean, installed firmly and making contact to the probes. If you recently had them disconnected, make sure they are in their correct location since they look similar. These are your neutral indicator and reverse indicator plugs (if I remember right)

Let us know how it goes!
Alkire193 is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2012, 12:30 AM   #9 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
Default

My clutch lever bypass doesn't work it will only start when the neutral light is on. Do you know what color wires are for the bypass and the neutral light? And even when I try to start it in gear while holding the clutch the only thing that happens is the red temp lights up. Please help planning big trip with my friends to go riding in next 2 wks..... Thank you
Pinesgambino is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2012, 03:01 AM   #10 (permalink)
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 12,763
Default

Neutral switch wire is light blue and is held onto the switch (just below in front of the output sprocket) by a screw. If you must, just short the wire to ground to allow starting in any gear.

Clutch switch uses black/yellow and black wires - if you short them together on the harness side, you can also start without the neutral switch/wire working correctly.
__________________
'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'02 Honda 400ex, DiamondJ +3 A-arm widener, Lonestar anti-vibe
QuadManiac is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 07:35 AM.




Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.1
RaptorForum.com is an independent Yamaha enthusiast website. Content on RaptorForum.com is generated by its users and RaptorForum.com is not in any way affiliated with Yamaha Motor Corporation, U.S.A.
Inactive Reminders By Mished.co.uk and FTP-Anime.com