06 YFZ450 Battery wont stay charged! - Yamaha Raptor Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 08-21-2011, 04:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: springfield oregon
Posts: 15
06 YFZ450 Battery wont stay charged!

Charged the battery to full charge...hooked it up to the bike will usually start the bike once or twice...but then the battery is dead again. Tried to ride to charge the battery but still dead! The bike starts good if you jump or pull start it....just always a dead battery......(battery was bought new)
Thanks

p.s
have fan wired to toggle switch.
raptor_02rider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 08-21-2011, 05:15 PM
Lifetime VIP
 
cdg097's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4,191
The '04-'06 models have an issue where the battery isn't going to charge unless you run the lights all the time. I can't remember if this is on all of them or just on some of them, but I know mine has this same issue. That, and I can't seem to keep a pair of bulbs from blowing out for more than an hour.
cdg097 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 10-05-2011, 01:04 AM
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 13,034
IT's yours, cdg... your regulator must have issues.

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'02 Honda 400ex, DiamondJ +3 A-arm widener, Lonestar anti-vibe
QuadManiac is online now  
post #4 of 7 (permalink) Old 10-05-2011, 09:51 AM
VIP

 
dog86's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Albion,MI
Posts: 5,986
Quote:
Originally Posted by cdg097 View Post
The '04-'06 models have an issue where the battery isn't going to charge unless you run the lights all the time. I can't remember if this is on all of them or just on some of them, but I know mine has this same issue. That, and I can't seem to keep a pair of bulbs from blowing out for more than an hour.
I know alot of the YFZ's will not charge, I have heard this many times. When people remove the headlights the issue comes around, don't they do some resistor mod?
dog86 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 10-05-2011, 10:27 AM
Freak!
 
Colorado700R's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Colorado Springs
Posts: 7,986
Ricky Stator makes a good stater replacement to cure that...

Maddog's trailer loading coach
Colorado700R is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 10-06-2011, 11:54 PM
Lifetime VIP
 
cdg097's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 4,191
Quote:
Originally Posted by QuadManiac View Post
IT's yours, cdg... your regulator must have issues.
QM, I would have thought it was just mine, but I'd hate to count how many people over on Central have the same issue with their bikes in that year range. I'm not saying I don't have a regulator issue, but I think it's just a common problem with these bikes, unless you do a replacement.

Quote:
Originally Posted by dog86 View Post
I know alot of the YFZ's will not charge, I have heard this many times. When people remove the headlights the issue comes around, don't they do some resistor mod?
I don't remember if it's a resistor mod or what it is, I looked at the time this thread was started (on Central), and couldn't find the threads, but there are a ton of them.

Quote:
Originally Posted by Colorado700R View Post
Ricky Stator makes a good stater replacement to cure that...
+1, if I keep the bike, I'm more than likely going this route.

'01 Raptor 660: 101mm 11:1 Wiseco, HCII, P&P, Curtis Sparks Exhaust, ProFlo w/ K&N, ACE Fabrication +2+1, JTM, G-Force Extended Axle, Holeshot HD, Holeshot XCR, Haulers, ProTaper SE Raptor Bend, ProTaper Pillow Top Grips, ASV Clutch Lever

'07 Raptor 700: 11.5:1 Tech, X4, Bo White +1 port, +3 TB, Curtis Sparks Exhaust (shortied), FCI w/o box, PC3, FullFlight +2+1, G-Force Extended Axle, Holeshot HD, Holeshot XCR, Haulers, Fasst Flexx, OURY Grips, ASV Shorties, Jogaca Suspension work
cdg097 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 10-07-2011, 12:50 AM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 26
Mine did the same. Battery would drain from the cranking. Bike would turn on once or twice but then be dead..switch over to a yuasa ytz-10s. Its a cbr battery with double the cca's. Its a lil bigger the the stock yfz but a lik trimming of the battery box and your problems solved..
jae700r is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Raptor Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
Inactive Reminders By Mished.co.uk and FTP-Anime.com