Starting problems - Yamaha Raptor Forum
 1Likes
  • 1 Post By QuadManiac
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 05-18-2019, 05:15 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
Starting problems

Starting trouble...🏽 Hi guys I recently bought a 2013 660 raptor and It has a toggle switch on it cuz the guy lost key.. Here recently I was riding and the bike stopped cranking so i had a guy change the spark plug and he said the one that was lodged in there was too long. Back to cranking the celinoid is clicking but thats it the neutral light comes on and everything any suggestions
Takesha Richardson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 05-18-2019, 11:22 PM
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,443
Short across the solenoid's two large lugs with a screwdriver (ignore the sparks). Does the starter motor turn the engine over?

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo

Last edited by QuadManiac; 05-18-2019 at 11:26 PM.
QuadManiac is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 05-19-2019, 06:48 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
It tries to but it's like its dragging could it be the starter?
Takesha Richardson is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 05-20-2019, 12:08 AM
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,443
Is it different than when you press the start button?

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo
QuadManiac is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 05-20-2019, 12:46 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
She started wont turn the engine over when u cross jump it. But when u use the push button the solenoid clicks...
Takesha Richardson is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 05-21-2019, 12:58 AM
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,443
Re your last sentences, a bit ambiguous:
"She started wont turn the engine over when u cross jump it" Which is it? It can't start unless the starter turns the engine over...

If the solenoid only clicks from the start button, but with solenoid shorted the starter turns the engine over (whether it starts and runs on its own or not) this usually indicates that the solenoid is bad and needs replacing.

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo
QuadManiac is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 05-27-2019, 04:17 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
I apologize for not being more specific... but come to find out it's not turning the motor at all
Takesha Richardson is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 05-28-2019, 01:03 AM
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,443
So how bout you start over... tell us what exactly it is and isn't doing, and for each, under what conditions.

Also any chronology would help - a timeline of what it could and couldn't do when you bought it, and how that may have changed over time.

Also describe what you've tried and the results.
Scotscockney likes this.

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo
QuadManiac is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Raptor Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having issues starting bike after sitting for few months without starting it Tituspullo85 General 660 Discussion 40 03-17-2010 10:41 PM
starting....not starting 05rappy Raptor 660 Maintenance 5 11-21-2007 02:21 PM
starting problems blewbyu Raptor 700 Discussion 5 06-12-2007 08:13 AM
Cold starting! No problems at all! 700hornet Raptor 700 Discussion 42 02-07-2007 06:12 PM
Starting Problems dberry367 General 660 Discussion 1 10-10-2006 05:12 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome