no spark - Page 2 - Yamaha Raptor Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 14 (permalink) Old 08-30-2008, 02:39 PM
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,443
Yeah! There are always the 'typical' failure modes that we see over and over... but then there are the 'what the hell?' ones that haven't been seen before and don't make a lot of sense, until you find and fix them. I don't especially like that kind. They don't adhere to my anal retentive engineer's logic! But in the long run, they add to the database for troubleshooting next time.

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo
QuadManiac is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 14 (permalink) Old 06-19-2009, 02:30 PM
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
I need help with the no spark problem

I was reading all the info about no spark and I have the same problem. my situation is a little different. I had a Ricky stator system on my bike when the bike died. I put all the stock parts back in the bike thinking it was the Ricky stator, but still had no spark. I have inspected and metered the pick up trigger mechanism, shows go. It also show proper resting resistance. I have replaced the CDI, the coil, and plug. Still no spark. the bike will "bump start" and run, but will show no spark during crank. I then moved to the throttle and carb switch thinking they were mis-adjusted, check fine and metered good. Moved to the TPS, it too has proper voltage and works fine. The only parts I have not replaced are the flywheel, stator, rectifier/regulator, and the harness. I forget to mention that I did replace the stock flywheel with a Trailtech 4 oz. heavier flywheel a month ago, but bike ran fine until recently. I am at a complete loss as is the local dealership of what to do next. I am looking to for help and willing to buy a large amount of beer for someone that can help me get my bike running again.
biggbigd is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 06-20-2009, 12:03 AM
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,443
Carb switch and Throttle Position Sensor (TPS)? Do you have a 700? I'm not aware of these devices on a 660.

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo
QuadManiac is online now  
 
post #14 of 14 (permalink) Old 06-20-2009, 12:30 AM
I am unique

 
willykiller's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 22,612
Neither am I aware of those parts on the bike...............


686 three plugger with HV porting, 39 FCRS, Curtis Sparks exhaust, Dyna FS CDI
willykiller is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Raptor Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
weak spark then no spark wckdkl0wn Raptor 660 Maintenance 13 08-17-2017 06:46 PM
Spark or no spark? GP13SU Raptor 350 Discussion 12 08-18-2013 02:44 PM
*HELP* Getting no spark to the spark plug YouKnow Raptor 660 Maintenance 5 06-30-2011 06:40 PM
Big Problem, no start, no power, no fuel cycle, no neutral light 700gitrdone Raptor 700 Modifications 6 02-05-2009 07:30 PM
GYRT High Flow Filter, No Lid, No Spark Arrestor...do I need a power commander? SLCRaptor700 Raptor 700 Modifications 12 08-09-2007 05:01 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome