Starting trouble... - Page 2 - Yamaha Raptor Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 16 (permalink) Old 11-14-2009, 06:48 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dublin, Ireland
Posts: 228
Can someone please pop up a photo of under seat around battery/starting solenoid etc.? I'd like to see what should be where etc. when stock. I've a feeling there is some interesting history on my quad but I'd like to get it sorted and working/starting fine off button.

Thanks guys
kenm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 16 (permalink) Old 11-20-2009, 06:00 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dublin, Ireland
Posts: 228
Just a quick update on this guys.... been doing a bit of work on the Raptor over the past week or so.

Replaced the switch up front and its solved the temp light issue, didn't solve the starting problem so we started having a dig through the wiring etc. A previous owner had bodged it so that he could start it. Restored everything back to original and tested. Turns out solenoid is also dead and he'd jury rigged wiring to battery etc. with bad wiring and damaged battery terminals. New solenoid on the way and new battery in. Getting the 12 volts to both wires before pushing start and one is dropping to 0 when we push the button. Now new solenoid should solve the prob. Will know when it gets here.

Problems getting solved thanks to the guys on here!!! I've came across some helpful people on forums but never as helpful as the crew on here!!! greatly appreciated guys
kenm is offline  
post #13 of 16 (permalink) Old 11-20-2009, 05:10 PM
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,313
Good job - looks like you have it under complete control! Let us know the results once you get the new solenoid in there.

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo
QuadManiac is offline  
 
post #14 of 16 (permalink) Old 02-28-2010, 03:43 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dublin, Ireland
Posts: 228
Quote:
Originally Posted by QuadManiac View Post
Good job - looks like you have it under complete control! Let us know the results once you get the new solenoid in there.
Just to put a bit of closure on this so if anyone has similar in the future. Popped new relay into it this morning, fired up straight away off button. Thanks everyone for your help on it!
kenm is offline  
post #15 of 16 (permalink) Old 05-18-2019, 04:05 PM
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
Starting trouble:

Starting trouble...🏽 Hi guys I recently bought a 2013 660 raptor and It has a toggle switch on it cuz the guy lost key.. Here recently I was riding and the bike stopped cranking so i had a guy change the spark plug and he said the one that was lodged in there was too long. Back to cranking the celinoid is clicking but thats it the neutral light comes on and everything any suggestions
Takesha Richardson is offline  
post #16 of 16 (permalink) Old 05-18-2019, 10:41 PM
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,313
Welcome to the forum!

I've made a troubleshooting suggestion in your own post on this subject. Please read and respond there with your results.

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo
QuadManiac is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Raptor Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting trouble shoot silvertab79 General 660 Discussion 5 05-26-2009 05:06 PM
HELP!! Trouble Starting kurtfromct Raptor 350 Discussion 8 03-29-2009 10:40 AM
Starting trouble Yamahee General 660 Discussion 24 01-19-2009 05:58 PM
Trouble starting dirt bike danos660r Other Toys 7 04-18-2007 07:29 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome