Most common Raptor 660 problems explained (Read this before posting your problems) - Page 2 - Yamaha Raptor Forum
 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 98 (permalink) Old 10-27-2009, 05:03 PM Thread Starter
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,373
Quote:
The one thing I had problems with my 05 660 was with warped rear rotors, I tried adjusting my PB a million times and still had to change rotor 3 times in 6 months
I have not, personally pulled my PB and installed a block off. Nor do I remember how to adjust the PB... Anybody want to write a quick description - a 'How To' on either/both?

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo

Last edited by QuadManiac; 10-27-2009 at 05:13 PM.
QuadManiac is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 98 (permalink) Old 10-27-2009, 05:24 PM
RF Moderating Team Member / Wheelie Master

 
700yellowraptor's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Upstate NY
Posts: 4,326
All set QuadManiac stickyed. Good work as always!



06 700 Raptor S.E. 08 700 Griz S.E. 95 350 Wolverine
Invision (Joker) graphics, JVR key relocator,MSR bars 1.25 riser, StreamLine +2 clutch & front brake lines, DR.D lever, PowerMadd handgaurds & wraps, ModQuad flame grill, CCP stabilizer, BlingStar bumper, Shock&Seat covers, ProArmor nerfs, Galfer rotors, EBC pads, GNCC's on Baja's, Armadillo skids, I Shock I5500LT, DuraBlue lowering kit, +4 DuraBlue Eliminator Axle , ProDesign intake & prefilter with K&N, ProTec airbox lid, Dobeck, Monster duals, Evac, UPP case saver
http://animoto.com/play/VND0Lgfehx2z...utostart=false http://animoto.com/play/lFepKGqBgfpT1QJxaMD6OQ

700yellowraptor is offline  
post #13 of 98 (permalink) Old 11-02-2009, 12:41 PM
Senior Member
 
ARMO's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: England
Posts: 128
Is the decompression mech a common problem? I got talking to a atv mechanic in the uk today who explained it's a major flaw in the 660 engine along with all the rest! He explained they can weld it before it lets go for 100! Is it worth doing as I've got attached to the beast, he also said it will let go sooner or later!

Cheers

Armo
ARMO is offline  
 
post #14 of 98 (permalink) Old 11-02-2009, 01:09 PM Thread Starter
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,373
Armo, I honestly haven't heard of (at least on the forum) more than a handfull of issues with the decomp mechanism... others are welcome to chime in if they think it needs attention here - but I'm not the one to write about it, I have no personal experience.

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo
QuadManiac is offline  
post #15 of 98 (permalink) Old 11-02-2009, 02:44 PM
Hellbound Raptor Rider
 
rippinraptoR's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: On my Raptor,Canada
Posts: 1,030
great write up QM, many thanks for your wealth of info & help

01' BlackBack Raptor 660R-XC setup w/to much to list


rippinraptoR is offline  
post #16 of 98 (permalink) Old 11-12-2009, 12:07 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
pops through exhaust will not run above idle.

Hi I am new to the forum. I bought a 01 660 Raptor that will not run above idle. I have disconnected the PB connector. I have grounded the green with white wire at CDI box. I have had the carbs apart 6 times. Is it possible the CDI box is bad. When I bought it both battery cables were wired to the starter. Thanks in advance for the help. I really want to go riding this weekend. Steve
scootersteve is offline  
post #17 of 98 (permalink) Old 11-12-2009, 10:18 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by scootersteve View Post
Hi I am new to the forum. I bought a 01 660 Raptor that will not run above idle. I have disconnected the PB connector. I have grounded the green with white wire at CDI box. I have had the carbs apart 6 times. Is it possible the CDI box is bad. When I bought it both battery cables were wired to the starter. Thanks in advance for the help. I really want to go riding this weekend. Steve
I would like to add some more info. the neutral light is on in all gears. And reverse does not work. This motor has been apart to install a differant transmission. Is it posible that something was installed wrong. Any ideas where to start looking. Steve
scootersteve is offline  
post #18 of 98 (permalink) Old 11-12-2009, 10:39 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Maryland
Posts: 21
I am going to try and ground the green with white stripe wire. My father inlaw has a 01 raptor 660, and it is doing everything you listed. Thanks. I have a 03 Black and red 660R. I put a full GYTR Ex. system, Drilled 3 1" holes in air box,but did not re-jet,should I? It runs fine but when I let off of gas it pops.
Will81 is offline  
post #19 of 98 (permalink) Old 11-13-2009, 02:30 AM Thread Starter
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,373
Quote:
Originally Posted by scootersteve View Post
I would like to add some more info. the neutral light is on in all gears. And reverse does not work. This motor has been apart to install a differant transmission. Is it posible that something was installed wrong. Any ideas where to start looking. Steve
Steve, this should be posted in the open forum (not in this sticky, nobody reads these very often with the intent of helping, at least.

Please repost. Also tell more about 'reverse not working' in your new post.

Thanks.

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo
QuadManiac is offline  
post #20 of 98 (permalink) Old 11-13-2009, 02:32 AM Thread Starter
Master of the Electron

 
QuadManiac's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: San Diego, CA
Posts: 14,373
Quote:
Originally Posted by Will81 View Post
I am going to try and ground the green with white stripe wire. My father inlaw has a 01 raptor 660, and it is doing everything you listed. Thanks. I have a 03 Black and red 660R. I put a full GYTR Ex. system, Drilled 3 1" holes in air box,but did not re-jet,should I? It runs fine but when I let off of gas it pops.
You need to raise your pilots to 25's. Probably up the mains to. To get the best responses from the people that can help you, you should re-post this as a new post in the open forum, not under a sticky. These get replies seldomly; they're here as a reference.

'01 660 Raptor, Burgard +2+1 arms, YFZ Shocks, LSR anti-vibe, CTR pipe, jetted, K&N
'01 Polaris Scrambler 400, K&N
'02 Honda 400ex, Big Gun pipe, jetted, K&N, Lonestar +2 A-arms, Lonestar anti-vibe
'04 Suzuki LTZ400
'16 RZR XP4 1000 Turbo
QuadManiac is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Raptor Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What's most common problem people have with the Raptor 700? stacaz Raptor 700 Maintenance 76 10-11-2018 11:03 PM
Please read before posting to this forum. Illusive Raptor Forum Site Issue Forum 0 12-22-2014 06:57 PM
Most common place oil leaks from sneek24 Raptor 660 Maintenance 8 09-25-2011 07:40 PM
Torque and Horsepower - Explained, this is a good read. "5252" Sloberdog Raptor 700 Modifications 11 02-21-2008 08:55 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome