Start button does not work in my 07 350 raptor 4wheeler - Yamaha Raptor Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 04-05-2019, 01:10 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
Start button does not work in my 07 350 raptor 4wheeler

I'm new here and was hoping to get a idea of how to fix the problems I'm having with my raptor. I bought it a few days ago. The previous owner said there was a bad connection in one of the wires that is located next to battery.and that it had to be jumped off. He said he replaced the solenoid. Even with cables connected it won't start using the button I have to use a screwdriver and start it at the solenoid. When I try to use the button it does nothing no click or anything. There's no light coming on to tell me I'm in neutral. It does not idle and in order to get it to run good do you have to hold in the brake just a little bit or it will die. I know that sounds crazy. And I don't understand it either. As far as starting do you think it might be my starter. My battery my solenoid or maybe my starting switch?
Cristy love is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 04-05-2019, 02:10 PM
Senior Member
 
4stroker4life's Avatar
 
Join Date: Jul 2017
Location: SW Missouri USA
Posts: 1,633
If it will start when you arc the solenoid then the starter, battery, and solenoid are all good. You have yourself an electrical gremlin and im no good at tracking those down. I did see a post a while back where someone had a thick spiderweb in the start button housing that prevented contact

Sent from my SM-G920V using Tapatalk

07' Raptor 700- 11:1, hotcam 3, Pro design intake with K&N, +3 throttle body, Monster big bore duals, MSD with cuervo timing, JOGACA shocks, trail tech VAPOR, GYTR heel guards & bumper & nerfs, .250 aluminum skids, TM case saver, folding anodized levers and shifter, powermadd hand guards

04' raptor 660-Hot rods crank, .5mm overbore, 11:1 wiseco piston, Stage 1 hotcam, Yoshimura slip-on exhaust, K&N filter with outerwears, open lid airbox, Dynojet stage 2 jet kit
4stroker4life is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-05-2019, 10:35 PM
D13
Member
 
D13's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Willyville, Or.
Posts: 67
I'm no mechanic but it sounds like you're feeding power to your electrical system by engaging the break circuit.

I'm sure somebody smarter than myself will be able to explain what I mean.

Ehh….
D13 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Raptor Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yamaha bear tracker neutral light and start button wont work marinevet123 Other Yamahas 2 09-16-2018 07:30 AM
Raptor 350 lights/ push button start not working Cwade13 Raptor 350 Discussion 3 06-06-2016 10:02 AM
raptor 350 start button stoped working now it wont start ajmoney Raptor 350 Discussion 0 02-27-2012 10:20 AM
start button does nothing? why? ridebmx21 Raptor 700 Maintenance 7 01-02-2011 05:53 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome