Raptor 350 Starting Issue - Yamaha Raptor Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-28-2011, 11:38 AM Thread Starter
Po3
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Raptor 350 Starting Issue

My raptor 350 is having some starting issues. It will not turn-over, or in the rare case it does, it idles out after about 10-15 seconds.

Background:
It wasn't starting so I took of the air filter and sprayed some carb cleaner in there and it started up eventually. I rode it around the yard for a few minutes and turned it off, thinking everything was fine. Then, I noticed it was draining gas from a tube coming out of the bottom of the carb? When I tried to start it again, it made the sound like it was trying to start, but never turned over.

I connected the battery to another to make sure it was getting enough power. When I pushed the starter, it would make the sound like it was trying to turn over, but never actually started. It did start once, with full choke, but idled out.

Any ideas what is going on here? This raptor has always started right away until this came up out of no where.

Thanks in advance guys!
Po3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 11-28-2011, 12:07 PM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: long island, New york
Posts: 229
sounds like you need a new float in the carb. Get a rebuild kit and rebuild the carb.
KevK is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-28-2011, 02:08 PM Thread Starter
Po3
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Thanks. Any other ideas or is this likely what the issue is?
Po3 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha Raptor Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 Raptor starting issue pwgsx General 660 Discussion 4 03-24-2011 11:37 AM
cam shaft issue???? throttle body issue?? Injector issue??? peanutbutterscotch Raptor 700 Maintenance 13 12-21-2010 07:25 PM
cam shaft issue???? throttle body issue?? Injector issue??? peanutbutterscotch Raptor 700 Discussion 4 12-07-2010 10:46 AM
2007 Raptor 700 SE Starting Issue! Please Help... 07RAPTORSC Raptor 700 Discussion 5 04-05-2010 02:17 PM
02 Raptor starting issue!!!!! fastfive_ogt General 660 Discussion 9 03-31-2009 06:27 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome