Raptor Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Hi

I have 09 YFZ450 it wont start when its cold with the start Button, but its easy to start when someone push me. When the motor is hot I can start it without problems, has anyone had this problem ?

Michael
 

·
I may be getting older, but I refuse to grow up!
Joined
·
10,292 Posts
You need to adjust your valves. Especially your intake.

WELCOME TO THE FORUM.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #3
Hi
Thanks I have measured the clearance between cam and valve for intake and on to valves there was no clearance so maybe this is the problem. No I have to find new shims and then we must see. I could see little scratch un camshaft so maybe it was in last minute

Thanks for your advice
 

·
Super Moderator
Joined
·
7,695 Posts
That is completely the issue. Keep us posted please.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #5
Hi
The shims on my Atv was 130 so I bought 120 is was the thinnest I could find but this was not enough.
When I removed the shims there was 0,4 mm and 0,25 mm so my shims have to be 0,25 and 0,1 mm. Do I then have to overhaul the cylinder head

/Michael
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #6
Hi
The shims on my Atv was 130 so I bought 120 is was the thinnest I could find but this was not enough.
When I removed the shims there was 0,4 mm and 0,25 mm so my shims have to be 0,25 and 0,1 mm. Do I then have to overhaul the cylinder head

/Michael
 
1 - 6 of 6 Posts
Top